Project 2 0a4e1

 

BEDRIJFSPROFIEL

Hydropack biedt high-tech hydraulische componenten en systemen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerp, de productie, de installatie en in het onderhouden van hydraulische besturingssystemen voor diverse marktsectoren; Industrie, Infra, On/Offshore, Maritiem

Onze passie is het engineeren van hoge kwaliteit hydraulische componenten, deze te integreren in high-tech hydraulische systemen, waarmee we de hydraulische kracht aanwenden om met precisie mega-structures in beweging te zetten.

Het stopt voor Hydropack niet bij het installeren en opleveren van systemen. Wij begrijpen dat “down-time” voor bruggen, sluizen of productieprocessen tot een minimum gereduceerd, of zelf voorkomen dient te worden. Hydropack biedt een volledig servicepakket op de geleverde systemen:

  • preventief periodiek onderhoud door specialisten
  • adequaat oplossen van storingen
  • upgrades aan installaties met de nieuwste technologische ontwikkelingen en veranderde wettelijke normen.

Als ontwerper en producent van hoogstaande hydrauliek systemen richten wij ons op het onderhouden van een lange termijn relatie met onze klanten en leveranciers. Daarom werken wij met een kwaliteit management systeem volgens ISO 9001/2015. Tevens is Hydropack een VCA* gecertificeerd voor de montage en service.

Hydropack is gevestigd in Amersfoort (NL) waar we met een enthousiast team van meer dan 20 medewerkers klaar staan voor onze wereldwijde klanten.

 

GESCHIEDENIS

In 1983 is Hydropack opgericht, nadat Hydroplan uit Barneveld haar activiteiten beëindigde.

In 1987 werd Hydropack geautoriseerd voorraadhouder van Atos SpA, toonaangevende, Italiaanse  fabrikant van hydraulische componenten. Met deze stap werd Hydropack een belangrijke speler op het gebied van hydrauliek. Daarnaast verkreeg Hydropack nog een aantal interessante vertegenwoordigingen, zodat de klant kon beschikken over een compleet pakket hydraulische componenten. 

De groei van Hydropack zette goed door met steeds meer opdrachten voor complexe hydraulische installaties. Van de overheid ontving Hydropack steeds meer belangrijke opdrachten voor sluizen, bruggen en andere infrastructuur projecten.

In 1997 werd op industrieterrein Calveen, gelegen aan de A1 te Amersfoort, een nieuw pand betrokken. Het pand is met een vloeroppervlakte van bijna 2000 m2 volledig afgestemd op de activiteiten van Hydropack. Kantoren, magazijn, servicewerkplaats, assemblagehal, coating installatie en een testruimte.

In 2015 neemt de eigenaar van Hydropack afscheid en komt het bedrijf in handen van Quadrum Capital. De ambities van de nieuwe eigenaar geven Hydropack nieuwe energie met als doel om sterk te groeien in omvang en in productrange.

 

linkedin facebook